01|02

Ruben van Mourik blikt vooruit op de zaterdagwedstrijd

Het zit er bijna op. De reguliere competitie. Aanstaande zaterdag spelen de Sliedrechtse heren tegen de ‘rising stars’ van het Nederlandse mannenvolleybal: het Talentteam Papendal. Een mooie wedstrijd om de competitie mee te eindigen en de laatste 3 punten in te pikken, ook al is het dan om des keizers baard.

Ruben van Mourik blikt vooruit op de zaterdagwedstrijd

Foto: Peter Verheijen

Als we even tegenblikken dan is er dit volleybalseizoen veel gebeurd. Meermalen kolkte het in Sporthal De Basis als de mannen van Van Goeverden en Vlot het veld betraden. Geweldige potjes tegen Lycurgus, Limax en Orion deden de sporthal op zijn grondvesten trillen. Het enthousiasme spat er bij tijd en wijle vanaf.

Afgelopen zaterdag namen de mannen het op tegen VoCASA. Alle hens aan dek, want tegen deze club was Sliedrecht Sport eerder dit jaar flink door het ijs gezakt. Het moest bovendien hardhitter en Eredivisietopscorer Marius den Hartog missen. Dat kon dus alle kanten op.

Uiteindelijk ging het niet vanzelf, maar wist Sliedrecht de volle buit mee naar huis te nemen. De eerste set werd nog verloren, maar daarna kantelde de wedstrijd. Tom van Reeuwijk wist Marius verdienstelijk te vervangen. Ook was het goed om te zien dat Daan Haanappel op de weg terug is van zijn blessure en weer kon invallen gedurende de wedstrijd. En aan de buitenkant wist Luuk de Groot zich positief te onderscheiden.

Ik hoop dat we zaterdag vol vertrouwen starten aan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Bij deze alvast dikke complimenten naar de mannen. Door jullie ‘drive’ krijgen jullie de mensen op de banken. Op naar een mooie tweede seizoenshelft, met de halve finale beker én een hopelijk spectaculair vervolg van de competitie, die via de bovenste twee plaatsen in de B-poule tot de kwartfinale om het landskampioenschap gaat leiden.

Tijdens de wedstrijd is de tap al geopend en draait het barteam vast warm. Na afloop van de wedstrijd is het mogelijk om aan d’n toog gezellig na te praten over de hoogtepunten van de wedstrijd, de kwaliteiten van de arbitrale begeleiding, het belabberde weer van de afgelopen week of de totstandkoming van een nieuw kabinet. Enfin, u bent er vast bij. We treffen elkaar dan!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club