04|04

Ruben van Mourik over zaterdag… ‘het kan spoken in De Basis’

Nu de reguliere competities erop zitten in de Eredivisie en Sliedrecht Sport uitstekend gepresteerd heeft in de B-poule, wordt in de kwartfinale om het landkampioenschap de strijd aangebonden met Limax. In een best-of-three mogen beide teams uitmaken wie er naar de halve finale gaat. Ga er maar eens goed voor zitten!

Ruben van Mourik over zaterdag… ‘het kan spoken in De Basis’

Foto: Roel Ubels

In de afgelopen jaargang liepen Sliedrecht en Limax elkaar tot deze week al vier keer tegen het lijf. In de competitie was het twee keer ongemeend spannend, beide ploegen wisten elkaar een keer te verschalken met 3-2. De thuiswedstrijd was een van de mooiste clashes van het afgelopen seizoen, waarbij Guido Görtzen als een echte Hans Kraaij jr. niet zijn jasje maar zijn coachmap woest op de grond smeet. In de beker deelde Limax Sliedrecht Sport in De Basis een ferme tik uit (0-3) die het bij de terugwedstrijd niet meer te boven kwam.

Afgelopen woensdag 3 april stond de eerste wedstrijd van de “best-of-three” in de kwartfinale op het programma. Sliedrecht Sport kwam met goed serveerwerk ijzersterk uit de startblokken. Met name Luuk en Rick vuurden hun bommen af vanaf de serveerlijn. Prima verdeelwerk, een steady pass, scorende hoekspelers en voldoende dreiging door het midden. De Limburgers – kennelijk nog een tikkie ‘dizzy’ van de 3-0 bekernederlaag tegen Orion – moesten de eerste set aan Sliedrecht Sport laten (20-25).

Daarna kantelde het wedstrijdbeeld. Limax kwam beter in het spel en wist het met harde services de passlijn van Sliedrecht lastig te maken. Daarbij mag de beperkte hoogte van de hal als complicerende factor worden benoemd, waar de thuisploeg beter mee om wist te gaan. Sliedrecht verloor de overtuiging. De jonge spelverdeler Meijs, boomlange Korenblek, de elastische Kjaer, volleybalmastodont Bontje… stuk voor stuk waren het plagen voor de blauw-witten. Sliedrecht Sport kwam geen moment meer lekker in de wedstrijd en verloor achtereenvolgens met 18, 16 en 20.

Geen man overboord. We hebben geen tijd om bij de pakken neer te zitten. Sliedrecht mag het namelijk zaterdag opnieuw laten zien om in de race te blijven. In onze eigen De Basis. Een hal waar het dit seizoen al meermaals gespookt heeft en waar menig volleybalreus in het verleden zijn Waterloo vond. Het zou prachtig zijn als de Baggerdorpers nóg een keer van het Manchester City van de Eredivisie weet te winnen. Toch?! Dan hebben ze wel jouw support nodig. Met z’n allen d’r achter.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club