29|02

‘Scherp blijven, want zaterdag komt Huizen op bezoek’

Ruben van Mourik blikt vooruit op de wedstrijd van aanstaande zaterdag, maar niet alvorens nog even terug te kijken naar de geweldige match tegen SSS van afgelopen zaterdag. "Youri, klasse hoe je aan je herstel hebt gewerkt, geweldig om jou weer in het veld te zien staan!"

‘Scherp blijven, want zaterdag komt Huizen op bezoek’

Foto: Peter Verheijen

We zijn inmiddels twee wedstrijden op weg in de zogenaamde “B-poule”. De Sliedrechtse mannen begonnen bij aanvang van deze tweede competitieronde aan kop. Overwinningen op VoCASA (uit) en afgelopen zaterdag op SSS (thuis) zorgen ervoor dat de Sliedrecht Sport goed op weg is om voor de kwartfinale van het landskampioenschap te gaan spelen. Toch nog even scherp blijven, want vanavond komt Huizen op bezoek.

Eerst even kort terugblikken op de laatst gespeelde wedstrijd tegen Simplex/SSS. Een leuke, sportieve wedstrijd met een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Daarin viel niet alleen op dat Marius den Hartog weer ouderwets op dreef was, maar ook dat Luuk de Groot een heerlijke wedstrijd speelde. In totaal maakte hij als ‘outside hitter’, die goed werd gediend door Rick van der Sluis, 18 punten gedurende drie sets. Na twee spannende sets (25-23 en 32-30) was het Barneveldse verzet in de derde set gebroken. Een mooi moment was toen Youri Ebbelaar na maandenlang blessureleed op 24-18 zijn rentree mocht maken binnen de lijnen. Hij ontving een daverend applaus van de volle tribune in sporthal De Basis. Youri, klasse hoe je aan je herstel hebt gewerkt, geweldig om jou weer in het veld te zien staan!

Komende zaterdag ontvangt Sliedrecht dus Prima Donna Kaas Huizen. De Huizenaren staan op dit moment één-na-laatste in de B-poule en hebben de punten hard nodig om perspectief te blijven houden op de kwartfinales tegen de nummer 3 en 4 van de A-poule. Zij doen er alles aan om dat te realiseren. Gedurende de transferperiode kwam Sjoerd Hoogendoorn over van Vives. Een boost voor het team. Leuk om te melden: Sjoerd genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Sliedrecht Sport. Hij speelde als spelverdeler samen met andere exponenten van weleer (denk aan de gebroeders Van Rekom, Peter Nederlof en Niels Schrijvershof). Sjoerd had als spelverdeler “gouden handen”, maar beproefde zijn geluk uiteindelijk toch op de diagonaalpositie. En niet zonder succes. Hij haalde het nationaal team.

Zaterdag moeten we er staan, we komen in een fase waar elk potje telt en geen cadeautjes meer kunnen worden gegeven. De mannen zijn er klaar voor, zij zullen u trakteren op een prachtige zaterdagavond. Daar kan ‘Wie is de Mol?’ echt niet tegenop!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club