28|06

Sliedrecht naar Montenegro

De vrouwen van Sliedrecht Sport zijn vanmiddag gekoppeld aan OK Galeb uit Bar in Montenegro. In de duels in de 1/32e ronde van de Challenge Cup wordt eerst thuis gespeeld op 23 november. De week erna volgt de 'return match' in Montenegro.

Sliedrecht naar Montenegro

Op woensdag 23 november is Sliedrecht dus weer het decor van een mooi Europees duel. We ontvangen dan de dames van Odbojkaski Klub ‘Galeb’. En zoals iedereen weet, is odbojkaski het lokale woord voor volleybal en galeb staat voor ‘meeuw’.

Over het niveau van tegenstander OK Galeb kunnen we nog niet veel melden. Even wat gegoogle levert op dat ze de afgelopen zes-zeven seizoenen vijf keer de nationale beker van Montenegro hebben gewonnen.

Voor wat betreft de uitwedstrijd… Bar is de belangrijkste havenstad van Montenegro en ligt aan de Adriatische Zee. De oude stad van Stari Bar ligt zo’n 5 kilometer, meer landinwaarts dan het huidige Bar. Na een zware aardbeving in 1979 werd Stari Bar (de oude stad) volledig verlaten en werd de nieuwe stad Bar opgebouwd aan de kust.

Qua bezienswaardigheden mag Bar zich niet alleen beroepen op het huisvesten van de allermooiste kerk van Montenegro – de St Jovan Vladimir kerk – maar ook op het binnen de stadsgrenzen hebben van de oudste boom van Europa. Deze olijfboom van meer dan 2000 jaar oud heeft een omtrek van ongeveer tien meter.

De gemiddelde temperatuur in november is 17 graden, maar het zeewater is dan nog 20 graden. Not bad!

Mocht de tweekamp in Sliedrechts voordeel beslist worden, dan treden we op woensdag 14 december aan tegen OD Krim Ljubljana uit Slovenië in De Basis en een weekje later in de hoofdstad van de Republika Slovenija. Maar…. zo ver is het nog lang niet. Eerst maar eens even concentreren op de vrouwen uit Bar.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club