11|05

Sliedrecht Sport bouwt Dames-selectie verder uit met Michelle Koolen. Erik Gras versterkt staf

En weer heeft Sliedrecht Sport toegeslagen op de transfermarkt. Michelle Koolen komt over van FAST. Daarnaast investeert de blauw-witte vereniging in een extra trainer-coach voor Dames 1. Deze plek zal komend seizoen door de zeer ervaren Erik Gras worden ingevuld. Hoofdcoach Elroy Bezemer: “dat is een extra kwaliteitsimpuls voor ons als staf. Erg blij mee.”

Sliedrecht Sport bouwt Dames-selectie verder uit met Michelle Koolen. Erik Gras versterkt staf

Foto Michelle: Rudy Biekart. Foto Erik: Pim Waslander

“Ook ben ik erg blij met de komst van Michelle. Zij is een zeer felle, fanatieke speelsters die erg hard werkt. Ik weet zeker dat ze ons team naar een hoger niveau kan brengen.” De 25-jarige passer-loper was in de jeugd onderdeel van regionale selecties en speelde op jonge leeftijd in de Eerste divisie bij Ledûb in Budel. Na een seizoen bij Tweede divisionist Trivos in Wijchen, stapte ze in 2020 over naar
ARBO Rotterdam/FAST.

Michelle Koolen: “Bij Sliedrecht Sport wil ik mezelf verder ontwikkelen. Ik zie het als uitdaging om iedere dag beter te worden. Met mijn energie en passie wil ik bijdragen aan mooie resultaten. Ik kijk uit naar een seizoen waar we als team kunnen groeien en we onze individuele kwaliteiten op de beste manier samen kunnen brengen tot een sterk geheel. Spelen voor de prijzen is een droom van mij en een mooi doel om de komende jaren naartoe te werken.”

Nationale Beker 2018
Erik Gras gaat al lange tijd mee in de vaderlandse volleybal. Begonnen in Zaandam, speelde hij voor onder andere Brevok, Vrevok en Nesselande, met als hoogtepunt het landskampioenschap met Vrevok. Ook als trainer-coach pakte hij een prijs: de Nationale Beker met Taurus in 2018 tegen Lycurgus. Daarnaast was hij trainer-coach bij zowel dames- als herenteams van onder andere Nesselande, VCN, Taurus en VoCASA. Ook was hij bondscoach van Jong Oranje en assistent bij de Lange Mannen.

“Sliedrecht Sport is al vele jaren een begrip in volleyballend Nederland, zowel in de jeugd, in de breedtesport als in de topsport”, licht Erik Gras zijn keuze toe. “Ik vind het mooi om daar als trainer-coach een bijdrage aan te mogen leveren.”

Negen
Met Koolen erbij is de selectie 2023-2024 voor driekwart gevuld. Voor de spelverdeling staan Noa Rahangmetan en Lotte Groninger aan de lat. Het midden is in goede handen bij Lana Lijkendijk en Kirsten van Leusen. Sjakkie Donkers op de diagonaal en Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde, Janne Koops en dus Michelle Koolen zijn de passer-lopers, waarbij opgemerkt dat Koops ook als libero ingezet kan worden.

Met de komst van Erik Gras is de technische staf rond Dames 1 op orde. Elroy Bezemer is hoofdtrainer- en coach. Gras (trainer-coach) en Meike Martijn (assistent trainer-coach) completeren het driemanschap. Martijn zal daarnaast een meer uitgebreide rol gaan vervullen bij de ondersteuning van Bezemer bij de opleiding van de talententeams van Sliedrecht Sport.

Trainer Meino Rozendal maakt komend seizoen geen deel meer uit van de staf van Dames 1.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club