29|05

Sliedrecht Sport Dames 2 klaar voor Topdivisie

13 april 2019… Een dag die niet snel vergeten wordt in Sliedrecht. De dag waarop Dames 2 zich kampioen van de Eerste Divisie B mocht noemen. Na een wekenlang gevecht met Volley Tilburg en Vollingo waren zij het uiteindelijk die de schaal ontvingen… én toegang tot de Topdivisie.

Sliedrecht Sport Dames 2 klaar voor Topdivisie

Foto’s: Brian Cleton

Dat een groot deel van dit succesvolle team bij elkaar zou blijven, was al snel duidelijk. Eline de Haan en Famke van Rekom ‘still going strong’ als spelverdeelsters; Pascalle Cnossen en Carlijn Berendsen als middenspeelsters. De passing blijft in bekwame handen van aanvoerder Marloes Hesselink, Anke van As en Alaska Zwaanswijk. Ook diagonaal Lisette de Wit blijft op post en Mira Pierik blijft te bewonderen in het ‘andere shirt’. Daarmee is het fundament van het team op orde.

Aanwinsten
Om helemaal klaar te zijn voor de Topdivisie zijn er echter ook een paar aanwinsten te melden. Allereerst wordt Dagmar Mourits verwelkomd. Deze zeer talentvolle speelster trainde af en toe al mee en komt nu definitief over uit Dordrecht. Ze speelt ook in Pre-Jeugd Oranje en zal bij Dames 2 als diagonaalspeelster aan de slag gaan, maar is multi-functioneel inzetbaar. De tweede aanwinst is Nienke Snelting. Net als bij haar vorige club, Vollingo, zal zij bij Sliedrecht op het midden spelen. Met haar ervaring en stoerheid geeft ze zeker een impuls aan het team om zich komend seizoen staande te houden in de Topdivisie.

Terug naar Groningen…
Helaas is afscheid genomen van Jente Wieldraaijer en Serena van der Made. Jente keert terug naar Groningen, na afronding van haar master in Rotterdam. Ze speelt volgend seizoen bij Veracles. Serena van der Made maakt de tegenovergestelde beweging van Dagmar. Zij gaat spelen bij de buren: Next Volley uit Dordrecht.

Volleybaldieren
De staf van Dames 2 is ongewijzigd gebleven. André van Leeuwen fungeert voor het derde seizoen als hoofdcoach. Daniel van Helden en Roy Kroon zijn de ‘volleybaldieren’ die trainingen zullen verzorgen, ondersteund door assistent-trainer Jesse van Leeuwen. Tom Baas tenslotte, is de steunpilaar als het gaat om data-analyse.

Voorbereidingstoernooi
Het team, een mix van talent, doorzettingsvermogen en teamgeest, start op 19 augustus met een intensieve voorbereidingsperiode; met op zaterdag 7 september het Sliedrecht Sport-voorbereidingstoernooi voor damesteams op het niveau van de Topdivisie en Eerste Divisie.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club