11|11

Sliedrecht Sport-opleiding brengt beste speler ter wereld voort

Volgens de cijfers van de website Volleybox.net is international Nimir Abdelaziz in 2021 de meest succesvolle volleyballer ter wereld. Dat wisten wij natuurlijk al een tijdje, want hij genoot zijn volleybalopleiding tussen zijn 12e en 16e bij ons. Nimmer, gefeliciteerd met deze mooie bekroning!

Sliedrecht Sport-opleiding brengt beste speler ter wereld voort

Foto: Nevobo/TeamNL

Nimir laat in de ranglijst topspelers als Wilfredo Leon en Earvin N’Gapeth ruim achter zich. De ranglijst voor beste spelers is gebaseerd op de eindklassering die de betreffende speler met zijn teams (club en nationaal team) heeft bereikt in de verschillende competities en toernooien én op de individuele prijzen die hij heeft gewonnen.

De diagonaal onderscheidt zich van de andere elitespelers door het hoge aantal individuele prijzen die hij dit kalenderjaar veroverde, in de Italiaanse Serie A, de Champions League, de Volleyball Nations League en op het EK. In al deze competities eindigde hij als beste scorer, en bijna altijd ook als beste serveerder. Deze duizelingwekkende statistieken leveren hem met recht in 2021 het predicaat ‘beste volleyballer ter wereld’ op.

Volleybox.net (klik op link om de volledige ranglijst te zien) is een groot internationaal online volleybalplatform dat sinds 2007 bestaat. In de omvangrijke database kan oneindig veel informatie worden geraadpleegd over o.a. spelers en speelsters.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club