13|09

Sliedrecht Sport versterkt zich met Noorse middenvrouw

Landskampioen en bekerwinnaar Sliedrecht Sport speelt dit seizoen met een Noorse international binnen de gelederen. De 23-jarige Mille Kjosås komt over van het Franse Union Sportive de Villejuif en speelde daarvoor op het hoogste niveau in Noorwegen.

Sliedrecht Sport versterkt zich met Noorse middenvrouw

Mille in Noorse nationale team (foto: Einar Julieboe)

Trainer-coach Elroy Bezemer is zeer tevreden met de nieuwste aanwinst. “Zowel aanvallend als blokkerend is zij een meerwaarde voor Sliedrecht Sport. Ze koppelt flink wat ervaring, onder andere opgedaan in het nationale team van Noorwegen, aan ambitie om het hoogst mogelijke te bereiken.”

Tweede buitenlandse
Kjosås is de tweede buitenlandse ooit die in Dames 1 van Sliedrecht Sport speelt. In 2015-2016 ging spelverdeler Dani Smith uit Canada haar voor.

“Ik kijk er echt naar uit om bij een grote club als Sliedrecht Sport te spelen”, aldus de 1,80 meter lange middenaanvalster. “Ik kan mijzelf hier verder ontwikkelen, maar ook hopelijk wat toevoegen. Ik ben net begonnen met m’n jump-spin-service. Die wil ik graag verder perfectioneren in de Nederlandse Eredivisie.”

Topscorer
Kjosås speelde in 2021-2022 op het twee-na-hoogste niveau in Frankrijk. Daarvoor kwam ze uit voor Randaberg IL en TIF Viking in de Noorse Eliteserien (Eredivisie). Afgelopen seizoen maakte ze haar debuut voor het Noorse nationale team. In de onlangs gespeelde serie van zes wedstrijden voor de EK-kwalificaties werd ze in de helft topscorer.

Met deze midden erbij is het blauw-witte Dames 1 voor driekwart gevuld: libero Emma Rekar, spelverdelers Eline de Haan en Noa Rahangmetan, middens Pascalle Cnossen, Lana Lijkendijk en Mille Kjosås en passer-lopers Dagmar Mourits, Louise Bijlsma en Julia Joosten.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club