21|08

Sliedrecht treft Gran Canaria in Europacup

Met Gran Canaria neemt Sliedrecht Sport het voor het eerst in zijn bestaan op tegen een Spaanse ploeg in een Europese competitie. Belangrijker is dat het daarmee een sterke tegenstandster treft. Na een vijfde plaats in de Spaanse Superliga, heeft het team zich fors versterkt. In de tweede week november wordt eerst uit op de Canarische Eilanden gespeeld.

Sliedrecht treft Gran Canaria in Europacup

De bestemming voor de 1/16e finale zal ongetwijfeld met gejuich begroet zijn door de trouwe schare aan fans en sponsoren die de blauw-witte ploeg jaarlijks vergezellen op de Europese avonturen. Gran Canaria in november is tenslotte geen straf.

Bondscoach
De Sliedrechtse ploeg belandt daar omdat het afgelopen seizoen beslag wist te leggen op de Nationale Beker. De tegenstander is er nog niet eentje van formaat, maar heeft wel alle ambitie om dat te worden. Nooit wonnen de Spaansen een hoofdprijs, maar ze spelen wel voor het derde jaar op rij in de Europese Challenge Cup. Na het afgebroken seizoen 2019-2020 was de vijfde stek in de Spaanse Eredivisie (Superliga) de eindklassering voor de Iberischen. Daarna werd echter fors geïnvesteerd in tien nieuwe speelsters, waaronder twee van de landskampioen. Met de voormalig bondscoach als trainer, krijgt Sliedrecht Sport dus nog een hele dobber aan de eilandbewoonsters.

“Gran Canaria is een serieuze tegenstander met goede ambities”, bespiegelt trainer-coach Vera Koenen de Europese opponent. “Ze hadden afgelopen seizoen een team met buitenlandse speelsters en Spaanse talenten. Ik ben blij met deze loting. Een van onze doelen is verder te komen in de EC.  Dan is dit een mooie ploeg om dat trachten te bereiken.”

25 november in De Basis
De opening van het Europese strijdtoneel vindt plaats in Las Palmas op het Spaanse eiland op 10, 11 of 12 november. De return staat op woensdag 25 november ingepland in De Basis. Het worden voor de Albasserwaardsen de 59e en 60e Europese wedstrijden uit hun bestaan, hopelijk gevolgd door nog meer Europese strijd in de 1/8e finales.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club