18|04

Sliedrechtse Dames 1 wint zesde Nationale Beker

De Beker is weer waar 'ie thuishoort... op z'n vertrouwde plekje in De Basis. In een uitverkochte Van der Knaaphal in Ede versloegen de Sliedrecht Sport vrouwen die van VV Utrecht: 3-1. Yihaaaaaaaaaa!

Sliedrechtse Dames 1 wint zesde Nationale Beker

Foto's: Pim Waslander

De eerste twee sets waren ongemeen spannend. Na een setpoint tegen wisten de blauw-witten de eerste knap met 26-24 te winnen. In de tweede set stond Utrecht steeds een punt of vier-vijf voor, want Sliedrecht in de big points ongedaan wist te maken. Helaas trok Utrecht toch aan het laatste eind door een paar ongelukkige foutjes aan Sliedrechste zijde: 25-27.

In set 3 en 4 liep het spel wat lekkerder in het Sliedrechtse kamp. De slordigheidjes waren eruit. Serverend en blokkerend ging de druk erop, wat Utrecht al snel te veel werd: 25-19 en 25-17.

Daarmee wordt voor de zesde keer de naam Sliedrecht Sport in de beker gegraveerd. Eerder was dat al het geval in 2012, 2015, 2018, 2019 en 2020. Een geweldige prestatie van Dames 1. Felicitaties aan de meiden, staf en de hele vereniging. Prachtig!

Hier kijk je de samenvatting van de NOS terug.

 

Verslag van Volleybal.nl:

Bij Sliedrecht Sport begon coach Vera Koenen met Rochelle Wopereis (spelverdeler), Vera Mulder (diagonaal), Jolijn de Haan en Christie Wolt (passer/lopers), Carlijn Ghijssen-Jans en Denise Kant (middens) en Emma Rekar (libero).

1e set
In een bomvolle zaal vol enthousiaste fans ging het in de eerste set gelijk op tussen de twee bekerfinalisten. Sliedrecht Sport nam als eerste team een kleine voorsprong van twee punten. De ploeg wist die te behouden tot 17-15, maar na twee fouten van Sliedrecht was de stand 17-17. In de slotfase kwam VV Utrecht dankzij een mooie aanval van Pasterkamp en een soloblok van Rekar op voorsprong (23-21). Sliedrecht trok de stand weer gelijk, waarna VV Utrecht via een aanval van Kersten op setpunt kwam. Sliedrecht werkte het setpunt weg en kwam dankzij een communicatiefout aan de kant van VV Utrecht op 25-24. Via de blokkering sleepte ze de eerste set binnen.

2e set
Met vier aces opende Rekar de tweede set sterk voor VV Utrecht. De ploeg wist de voorsprong te behouden tot 18-22, wat tot grote frustratie leidde bij de speelsters van Sliedrecht. Na de time out van Vera Koenen vocht de ploeg zich knap terug in de wedstrijd. Een aanval van Mulder en twee aanvalspunten van Wolt maakte de stand 21-22. Op 23-23 bracht Kirsten Wessels, die kort daarvoor in het veld was gekomen, Sliedrecht op setpunt. Na een service- en een aanvalsfout aan de kant van Sliedrecht waren de rollen omgedraaid. Een aanval van Harmsen verzilverde het eerste setpunt voor VV Utrecht.

3e set
In de derde set had Sliedrecht de zaken goed op orde. De ploeg begon met een 5-2 voorsprong en wist die steeds verder uit te breiden. Bij een stand van 23-17 werd Mirte van de Sluijs erin gewisseld. Ze maakte direct een punt voor Utrecht, maar een harde aanval van Wessels gaf Sliedrecht zeven setpunten. De ploeg uit Utrecht wist er twee weg te werken, maar een netfout gaf Sliedrecht een 2-1 voorsprong in sets.

4e set
Ook in de vierde set had Sliedrecht de overhand, waar ze al snel een voorsprong van vijf punten hadden. Utrecht bleef hard voor hun punten werken, maar kon het grote gat niet meer dichten. Op de service van Wolt liep Sliedrecht uit naar 22-14. Mulli noteerde nog twee mooie punten voor VV Utrecht, maar een servicefout en een harde aanval van De Haan gaven Sliedrecht maar liefst acht wedstrijdpunten. De Kant verzilverde de tweede, waarmee Sliedrecht voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de beker mee naar huis neemt.

Lees hier het hele verslag op Volleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club