12|11

Sliedrechtse topteams doen goede zaken… op Dames 2 na

Was het vorig weekend verlies over de gehele linie, deze zaterdag viel er veel te juichen. Zowel Heren 1, Dames 1 en Heren 2 mochten de volle drie punten bijschrijven. Alleen Dames 2 was 'the odd one out'... en niet zo'n beetje ook. In Amersfoort werden ze tegen de koploper getrakteerd op de dikste nederlaag van het seizoen tot nu toe.

Tekst: Vizier op Volleybal. Foto: Peter Verheijen

D1
SV Dynamo vs. Sliedrecht Sport was in de eerste set in de finale een nagelbijter, die aanvankelijk daar helemaal niet in leek te zullen eindigen. Dynamo kwam namelijk met 5-0 voor en kon tot 19-18 aan de leiding blijven. Bij 19-20 had Sliedrecht de koppositie overgenomen en daarna ging het gelijk op naar de 32-33. Met een bal in het net zag Dynamo de winst naar de bezoekers gaan.

In set twee bracht de time out van Sliedrecht Sport op 7-4 de ommekeer. Bij 11-11 hadden ze de schade hersteld, en vervolgens liepen ze uit naar 13-19, o.a. geholpen door een opstellingsfout van de thuisploeg. Met 17-25 ging de winst naar Sliedrecht. In de derde set was bij 2-8 en 5-13 wel duidelijk dat Sliedrecht deze wedstrijd als winnaar zou gaan afsluiten. Dat deden ze met 15-25 en dus 0-3.

H1
PDK vs. Sliedrecht Sport. Bij de volle buit kon Sliedrecht voor een aantal uren de koppositie opleveren, daar de boven hen staande teams pas vandaag in actie komen. Het lijkt ons dat je daarvoor een stapje extra wilt doen en als het dan gelukt is een screenshot van de stand maakt. Het werd 1-3 via 18-25, 22-25, 26-24 en 16-25, dus het lukte.

Sliedrecht scoorde 23 eigen punten meer. Marius den Hartog had met 26 gescoorde punten een fors aandeel in de productie van 71 eigen punten voor Sliedrecht, dat wel met een forse foutenlast speelde. Ze scoorden 32 keer voor PDK.

Via deze link kun je de samenvatting op YouTube bekijken.

H2
In De Basis werd om 17:15 uur aangefloten voor de absolute topper tussen de thuisspelende koploper en de bezoekende nummer twee Zaanstad in de stand. Onderling verschil één puntje. Dat werden er vier, Sliedrecht rekende in drie sets (20, 19, 20) af met de bezoekers.

D2
AVV Keistad vs. Sliedrecht Sport werd een dikke 3-0 zege voor koploper Keistad. De bezoekers bleven drie sets onder de twintig en moesten met 13, 16 en 18 punten per set genoegen nemen.

D3 en H3
In de Tweede Divisie deed Heren 3 nog maar eens waar het het hele seizoen al goed in is: winnen. Deze keer moest Hovoc uit het Limburgse Horst eraan geloven. Het werd 4-0, waarbij de bezoekers in drie sets op 19 eindigden. Waarom ze dat dan ook niet in de tweede set (23) deden, blijft een raadsel. Had leuk geweest.

Ook Dames 3 bevond zich in Limburgse sferen. Letterlijk zelfs, want de meiden gingen op bezoek in Stramproy. Dat werd geen overweldigend succes. Slechts één set mocht mee terug in de tas naar Sliedrecht (3-1). Daarmee vindt D3 zich terug op de achtste plaats (van twaalf).