05|10

Kwartet! Supercup weer voor ons

In een dichtbevolkte De Basis heeft Dames 1 voor de derde keer op rij beslag weten te leggen op de Supercup. Met 3-0 werd Apollo 8 verslagen. Voor de vierde keer valt de Supercup aan Sliedrecht toe: kwartet!

Kwartet! Supercup weer voor ons

Foto’s: Hans van Wijngaarden

Vantevoren was Sliedrecht al als favoriet ingeschat, maar zo simpel bleek het nou ook weer niet te gaan. In de eerste set ging alles voorspoedig en werd een comfortabele voorsprong opgebouwd. De stemming op de tribune van ‘zie je nou wel’, ging echter in rook op toen 20-20 werd aangetikt. Daarna was het over bij Apollo en was de eerste set prooi voor blauw-wit: 25-21.

In de tweede en derde set kwam de overwinning eigenlijk nooit echt meer in gevaar. 25-23 en 25-18 waren de standen. Met complimenten voor Apollo 8 voor de geboden weerstand en het soms prachtige spel, is de Supercup toch in rechtmatige handen. Als je zowel landskampioen als bekerwinnaar bent, hoor je de supercup natuurlijk al reglementair te ontvangen 😉

Op naar de competitie…. en nog meer mooie prijzen!

 

NOS

“Bij volleybalsters Sliedrecht Sport laten ze niets aan het toeval over.”

Hier bekijk je de reportage van de NOS over Dames 1

Leuk weetje: met Famke van Rekom (die vanuit D2 toegevoegd was, in plaats van de afwezige Dani, maar niet in het veld kwam) hebben we nu ook de eerste geboren Sliedrechtse met een Supercupmedaille.

Vizier op Volleybal

Supercup blijft bij Sliedrecht Sport
“Met alleen side out scores en geen punten op eigen serve tot aan 14-7 kwam Apollo 8 op ruime achterstand. Sliedrecht begon overtuigend en had het beste van het spel. Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel scoorden mooie punten, Carlijn Koebrugge kon de opslag een paar keer naar Apollo 8 kant halen. Na de 19-14 speelde de thuisploeg slordig, gaf met een technische fout en een foutieve opslag makkelijk punten weg, waardoor de gasten uit Borne tot 20-18 terug kwamen. De time out op die stand had vooreerst geen succes (20-20) maar betaalde zich via punten van Carlijn Ghijssen – Jans en Jolijn de Haan daarna toch uit. Via 23-20 werd de set met 25-21 geclaimd.”

Lees hier het hele verslag op Vizieropvolleybal.nl

 

Volleybal.nl

Sliedrecht Sport wint weer de Supercup
“…Het werd een aantrekkelijk derde set, maar weer liet Sliedrecht Sport zien dat het de te kloppen ploeg in Nederland is. Met een sterke service en een goed blok werd het verschil gemaakt (25-18) en won de regerend landskampioen voor de derde keer op rij de Supercup.”

“Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans was erg tevreden. “Een prijs winnen is altijd leuk, dat blijft genieten. Wij waren natuurlijk wel de favoriet, dat was overduidelijk. Toch gingen we wel volle bak vandaag want we wilden dolgraag met een prijs het seizoen beginnen. We gingen uit van ons eigen spel, al was er af en toe wel een klein dipje. Daar kwamen we elke keer weer uit met elkaar. Op naar de competitie met als doel titelprolongatie.”

Lees het hele verslag op Volleybal.nl.

Volleybalkrant.nl

Sliedrecht Sport soepel naar winst Supercup
“Bij Sliedrecht Sport was het net allemaal wat harder, hoger, sneller en gevarieerder dan bij Apollo 8. Toch bood de ploeg uit Bore met name in de 2e set dapper weerstand.”

Lees het hele verslag op Volleybalkrant.nl


Terug naar nieuws overzicht


Business Club