29|09

Talentteam Sliedrecht Sport wint van ‘vedetten’ Utrecht

De reserves van Sliedrecht Sport (Heren 2) hebben in de competitie nog geen set afgestaan. We zijn pas twee wedstrijden onderweg, maar voor zo’n jong team mag dit al best bijzonder genoemd worden.

Een opleidingsteam gaat vaak gepaard met grillige uitslagen, vaak zelfs al in een wedstrijd, met een uiteenlopend niveau per set. Niets is vooralsnog minder waar. Sliedrecht Sport boekte op het (waarschijnlijk) oudste team uit de eerste divisie haar tweede 4-0 overwinning. En dat terwijl coach en spelers eigenlijk vinden dat de piek nog veel hoger ligt…

Tegen VV Utrecht werd de eerste thuiswedstrijd gespeeld afgelopen zaterdag. Utrecht, dat zich wederom met enkele oud eredivisie spelers heeft versterkt zou een zware dobber moeten worden voor het jonge ensemble van Frank Vlot. VV Utrecht heeft dan ook niet onder stoelen of banken gestoken dat zij graag hoge ogen wilden gooien dit seizoen en zelfs voor een top 3 notering wilden gaan.

In de eerste set leek het in het begin ook wel een beetje de jongens tegen de mannen. Met wat bravoure en zakelijk spel werd Sliedrecht direct onder druk gezet. Passend nog wat zoekend, waardoor het makkelijk blokkeren was voor de oude mannen. Binnen een zucht en een scheet stond er 17-9 op de borden. Kijken hoever we nog kunnen komen en op eigen service proberen elke keer een “break” te forceren. Joël herpakte zich al prima in deze set en ook serverend begon er wat meer druk te ontstaan. Het spel kantelde een beetje in het voordeel van Sliedrecht. Utrecht kwam passend wat onder druk, waardoor het de jonge mannen waren die stabiel blokkeerden en vaak in de rally kwamen. Wonder boven wonder kreeg Utrecht het met al zijn ervaring niet voor elkaar om deze set binnen te tikken. Met een succesvolle dubbele wissel (Jelle-Steven voor Daniel-Jorren) bleef de druk onverminderd groot en punt voor punt kwam het geloof in een goede afloop van deze set dichterbij. Met the ice-man Glen Korevaar op linksvoor hadden we een echte afmaker staan die stoïcijns de monden snoerden van team oud. Een waar volleybalgevecht werd bij de big points eens niet gewonnen door ervaring, maar door jong en onbevangen. 29-27 en een verrassende 1-0 voorsprong.

Wie dacht dat Utrecht daarna de rug zou rechten en orde op zaken zou stellen kwam bedrogen uit. Automatismen ontbraken en sterkhouders als van Vreede, Lems en Voost kwamen niet uit de verf. Sliedrecht bleef als een dijk serveren, wat aan de buitenkanten van Utrecht niet opgelost werd. Sliedrecht Sport was heer en meester in de rally en kon via prima spel van Daniël steeds vaker door het midden worden afgemaakt. Blokkerend als een huis en passend niet kapot te krijgen. Een stabiele 25-20 op de borden en de eerste wissels dienden zich aan bij de gasten uit Utrecht.

De reserves mochten daar gaan proberen het tij te keren. Onverminderd oud en eigenlijk gewoon kwalitatief te kort komend bleef Utrecht achter de feiten aanlopen. Sliedrecht was geenszins van plan iets weg te geven en met een prima spelend collectief (iedereen was inzetbaar en scoorde een dikke voldoende) werd de winst in de wedstrijd binnengesleept. 25-22 leek op papier spannend, maar dit had te maken met een kleine serie tegen, aan het einde van de set. De voorsprong was inmiddels zover opgelopen, dat set 3 eigenlijk niet meer in gevaar kwam. Dat dachten de hoge heren uit Utrecht natuurlijk ook in set 1, dus wat dat betreft hebben zij toch nog een goed voorbeeld gegeven aan de jonge mannen van Sliedrecht. Hoe het niet moet dus.

Set 4 was een formaliteit. Of Utrecht ging niet echt meer serieus voor het ene puntje, of Sliedrecht Sport was zo ontketend dat het gewoonweg niet meer ging. Met een uitmuntende Mart en servicekanon Jelle in de hoofdrol werden de mannen van Kasper Langendoen met veel huiswerk huiswaarts gekeerd. Het is te hopen dat de mannen, gezien de leeftijd, nog op huiswerk zitten te wachten. Door 25-12 werd een prachtige volleybalmiddag in Sporthal de Basis uitstekend afgesloten. De kannen Fristi en appelsap konden op tafel en de eerste jongens werden tijdens de wedstrijd van dames 1 al op tijd opgehaald.

Een maximale score dus tot nu toe en een prachtige seizoensouverture. Volgende week Peelpush uit, altijd leuk en gezellig. Voor de meesten wel wat laat, maar we hebben het volste vertrouwen dat Coach Frank, zijn hulpje Eric en stadsomroeper Kroon de ervaring hebben om de jongens weer wakker aan de start te laten verschijnen.

 

We hebben er weer zin in!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club