11|02

Tegenvaller: Heren 1 hard onderuit

Daar waar alles in de Regiobeker crescendo verliep, zat het in de Nationale Beker 'wat' tegen. Met de 3-2 thuisoverwinning tegen Limax nog vers in het geheugen, maakte een bomvolle De Basis zich op voor een spannende pot. Helaas...

Tegenvaller: Heren  1 hard onderuit

Foto’s: Peter Verheijen

Meteen in de eerste set ging het na 1-1 mis en stonden de Limburgers binnen mum van tijd op een onoverbrugbare voorsprong. Coach Martijn kon time out’en en wisselen wat ‘ie wilde, we kwamen er gewoonweg niet door. Nog voordat de meeste bezoekers hun eerste drankje achter de kiezen hadden, was het 11-25. Kwartier gespeeld; 0-1 achterstand in sets. Dat was niet helemaal de verwachting, zeg maar.

In de tweede set ging het een stuk beter. Tot in de big points ontliepen beide partijen elkaar niet veel, maar toen moest Sliedrecht helaas capituleren. Met een Limburgs eindprintje werd het 21-25.

Rekenkundig gezien zou de opgaande lijn in set 3 dan setwinst voor de thuisploeg moeten kunnen betekenen, maar jammergenoeg werd het een soort kopie van set 1: 15-25.

Alles bij elkaar erg teleurstellend. Het goede nieuws is echter dat er vandaag een herkansing is in St. Odiliënberg. We hoeven ‘maar’ met 0-3 of 1-3 te winnen om een golden set af te dwingen. Een hele kluif, maar wellicht zijn de Limburgers bij thuiskomst gisteravond nog even gaan carnavallen en zit dat vanmiddag nog in de benen.

Hoe dan ook wensen we Martijn en Frank en hun mannen heel veel succes vandaag. Maak er wat moois van en wie weet…

De wedstrijd is live te volgen via Volleybal.nl.

Dames 2 en Dames 3
Op de andere velden was er ook niet veel Sliedrechts succes. Dames 2 moest thuis aantreden tegen de nummer 2 Pegasus. Het werd best spannend, maar de drie punten gingen mee naar Nijmegen: 23-25, 25-14, 20-25 en 22-25.

Hetzelfde gold voor Dames 3, dat tegen koploper Hajraa speelde: 17-25, 33-31, 17-25 en 16-25.

Dames 1, Heren 2 en Heren 3 hadden een dagje vrij.