14|01

Teleurstellend weekend voor de topteams. Alleen winst voor D1

De competities zijn weer volop begonnen. In de Ere- en Topdivisies zorgde dat niet meteen voor blauw-wit succes. Heren 1 ging hard onderuit tegen SSS, in de Topdivisies verloren beide teams in vijfsetters en Dames 1 won thuis van Dynamo, maar moest daarbij wel een punt aan de Apeldoornsen laten. Zonde. In de Tweede divisie was alleen Dames 3 succesvol: 3-1 winst tegen VCE/PSV. De mannen van H3 verloren met dezelfde cijfers van Atak '55.

Teksten: Vizier op Volleybal. Foto’s: Peter Verheijen

Dames 1
Sliedrecht Sport vs. SV Dynamo werd een vijfsetter, waarbij de teams tot 2-2 om beurten een set pakten en Sliedrecht Sport de ploeg was die de achterstand in sets twee keer ongedaan maakte.

De tweede en de vierde set werden zeer ruim door de thuisploeg gewonnen (twee keer 25-17), de eerste en de derde set gingen met 20-25 en 21-25 naar de bezoekers uit Apeldoorn. Na 12-16 en 18-21 pakten ze de openingsset, via 13-16 en 16-21 won Dynamo later set drie. Sliedrecht was in de beslissende vijfde set met 15-7 de beduidend betere ploeg.

Bij Sliedrecht werden Evie van Kerkvoorde (20 punten) en Sjakkie Donkers (19 punten) de meest scorende speelsters. Bij Dynamo waren dat Dagmar Mourits (15 punten) en Anna Zijl (13 punten). Blok en aces (25 om 14 punten) gaven Sliedrecht het meeste voordeel.

Heren 1
SSS Barneveld had Sliedrecht Sport op bezoek. De verschillen waren bij de big points in de setfinales steeds klein, maar drie keer had SSS de beste finish. Sliedrecht één keer.

In de eerste set ging de winst met 25-22 (na 23-22) naar de thuisploeg. Ook in de tweede set pakten ze de winst. Na 22-20 en 24-20 met 25-21. Sliedrecht kon het via 22-25 in de derde set (na 21-22) spannend houden, maar moest in de vierde set toch met een handvol punten verschil de eer aan de thuisploeg laten. SSS maakte het verschil blokkerend (13 om 3 punten). Aanvallend en serverend had Sliedrecht één puntje voordeel.

Steijn van den Bos van SSS werd met 18 treffers topscorer, bij Sliedrecht werd dat Luuk de Groot, die er ééntje minder maakte.

Hier vind je de samenvatting.

Heren 2
VV Utrecht, de nummer drie van de ranglijst, had koploper Sliedrecht Sport Heren 2 op bezoek in de Domstad. VVU nam een 2-0 voorsprong via 25-18 en 25-17 en had in de derde set bij 24-24 twee rake klappen nodig voor de winst in drie sets. Het pakte anders uit, Sliedrecht kon het setpoint op 24-25 nog niet verzilveren, maar op 25-26 lukte dat wel.

In de vierde set waren de gasten de bovenliggende partij. Via 5-8, 14-16 en 18-22 pakten ze de winst met 19-25 en de 2-2 gelijke stand. In de tiebreak liep VV Utrecht uit naar 9-3, kreeg bij 14-10 matchpoint en verzilverde dat bij eerste gelegenheid.

Dames 2
Sliedrecht Sport Dames 2 kwam met 1-2 in sets achter (19-25, 25-19, 23-25) en kon via 25-17 de tiebreak afdwingen. De bezoekers waren daarin echter met 10-15 de bovenliggende ploeg.