17|08

Toch twaalfde speelster voor Dames 1

Met het doorschuiven van middenspeelster Daphne Hulst van Dames 2 naar Dames 1, voegt Sliedrecht Sport een twaalfde speelster toe aan de selectie 2023-2024 van het vrouwelijke vlaggenschip.

Toch twaalfde speelster voor Dames 1

“Op het midden konden we nog wel wat versterking gebruiken”, licht hoofdcoach Elroy Bezemer toe. “Het is mooi dat we die in ‘eigen huis’ hebben kunnen vinden. Daphne heeft ontzettend veel mogelijkheden en kan deze, met de overstap naar Dames 1, versneld verder ontwikkelen. Doordat we nu met een dozijn speelsters zijn, is dat prettiger tijdens de trainingen en hebben we concurrentie op alle posities. Dat is natuurlijk altijd goed.”

Daphne begon met volleybal bij Nesselande (het tegenwoordige ZVH). In de jeugd kwam ze uit voor de pre-jeugd selectie van Oranje, totdat ze geconfronteerd werd met immuunziekte CRMO. Inmiddels is deze ziekte onder controle. Na drie seizoenen VollinGo sloot de nu 22-jarige mid in 2021-2022 aan bij Dames 2 van Sliedrecht. “Ik ben blij dat ik me verder mag blijven ontwikkelen onder begeleiding van Elroy en Meike. Ik heb er zin in om samen met het team iets moois neer te zetten. Niet alleen qua goed volleybal, maar ook voor wat betreft het plezier in en buiten het veld.”

Twaalf
De blauw-witte selectie bestaat hiermee uit twaalf speelsters. Voor de spelverdeling staan Noa Rahangmetan en Lotte Groninger aan de lat. Janne Koops is libero. Het midden wordt gevormd door Lana Lijkendijk, Kirsten van Leusen en Daphne Hulst. Sjakkie Donkers en Nikki van der Veen spelen op de diagonaal en Louise Bijlsma, Evie van Kerkvoorde, Michelle Koolen en Angelica d’Aurea zijn de passer-lopers.

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen wordt op 1 oktober gespeeld. De Nationale Bekerwinnaar neemt het dan in de Supercup op tegen VC Sneek. De week erna begint de Eredivisie. Op 11 oktober komt de Sliedrechtse ploeg uit in de eerste wedstrijd van de Europacup, tegen het Belgische Bevo Rekkenshop Roeselaere in eigen sporthal De Basis in Sliedrecht.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club