26|11

Verrassend weekend volleybal

Helaas zaten er geen positieve verrassingen bij. Heren 1, dat een goede reeks neergezet had, ging gisteren dik onderuit tegen VoCASA uit Nijmegen. Ook Heren 2 had het moeilijk tegen laagvlieger Donki Sjot. Hetzelfde gold voor Dames 3 tegen nummer laatst ODI. Beide teams wonnen nog wel in een vijfsetter. Dames 2 mocht eveneens vijf sets aan de slag, maar trok wel aan het kortste eind. Dames 1 en Heren 3 waren de positieve uitzonderingen. Zij wonnen beide overtuigend met 3-1.

Verrassend weekend volleybal

Tekst: Vizier op Volleybal en Albert Stek. Foto’s: Peter Verheijen (H1) en Guillaume Kortekaas (H2)

Heren 1
Sliedrecht Sport, dat zelf thuis onlangs tegen Lycurgus een stunt had afgeleverd, werd nu met een stuntzege door VoCASA verslagen. Het werd 0-3 voor de bezoekers (22, 17, 18), die in Stijn de Ruijter hun topschutter hadden. Hij scoorde 16 keer.

Hier kijk je de samenvatting terug.

Dames 1
Activia vs. Sliedrecht Sport werd 1-3. Na twee sets en een 1-1 stand (21-25, 25-20) leek het erop dat het een spannend duel zou gaan worden, maar daar wenste Sliedrecht Sport niet aan mee te werken. Met 19-25 en 22-25 pakten zij de volle buit. Sjakkie Donkers had het vizier op scherp ingesteld en scoorde 26 keer. Dani Jozephs van Activia kwam tot 22 punten.

Heren 2
Sliedrecht Sport H2 vs. Donki Sjot gaf een toch wel onverwachte 3-2 zege voor de koploper als uitslag tegen de nummer voorlaatst in de stand. De bezoekers wonnen de eerste twee sets (22-25, 23-25) maar grepen daarna naast de wedstrijdwinst. Sliedrecht heren 2 bleef vervolgens met 25-18, 25-14 en 15-12 drie keer aan de goede kant van de score.

Verslag Albert Stek:

Twee punten voor ons, eentje voor Donki Sjot. De wedstrijd van afgelopen zaterdag verliep eigenlijk precies hetzelfde als het weerbeeld. Druilerig en er zat weinig in.
Trainer/coach Egbert op ‘t Hof begon deze pot met Jelle, Hidde, Niels, Aron, Joel, Kees en Albert. In set 1 hadden we al snel een comfortabele voorsprong te pakken, maar vergaten we boven de 20 om zelf de trekker over te halen.
Donki Sjot was op de juiste momenten er wel bij en haalde met 25-23 de eerste set binnen. Ook in set 2 kregen wij het nét niet meer op tijd omgedraaid en opeens stond er een 2-0 achterstand op het scorebord.
Verliezen van de nummer 11 van de Topdivisie, er kan veel gebeuren maar dat gaan wij niet doen. De laatste 3 sets vielen met ruim verschil uit in ons voordeel en na zo’n 1,5 uur spelen stond er een 3-2 overwinning op het scorebord.
Dit is zo’n potje waar lang niet alles op zijn plek viel en waar we te vaak de fout aan het verlengen waren. Wel goed om te zien dat we onze rug kunnen rechten en de selectie meer dan breed genoeg is om een winst als deze toch nog onderuit de kan te halen. En… het zorgt ervoor dat de competitie toch nog een beetje spannend blijft. Aanstaande zaterdag staat de ‘tussenronde’ van de nationale beker op het programma. Net als vorig seizoen (toeval bestaat niet) nemen wij het op tegen de mannen uit Rijswijk. De sterkste speler van vorig seizoen van de blauw met geel gekleurde draagt nu een blauw met wit tricot en vliegt wat af aan Sliedrechtse kant. Boom boom Kees is er klaar voor. Tot zaterdag, zoals altijd hebben wij er weer zin in!

Dames 2
VCN vs. Sliedrecht Sport D2 werd in vijf sets beslist. VCN won via 15-10 met 3-2. Daarvoor waren de sets met 19-25, 25-17, 22-25 en 25-23 beslist.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club