10|12

Voorbeschouwing Edwin Koene: de topper… D1-Apollo

Zaterdag 11 december 2021 zou weer een Super Saturday moeten worden in sporthal De Basis. Met achtereenvolgens Dames 2, Heren 1 en Dames 1 die hun wedstrijd spelen voor goed gevulde tribunes. Inmiddels weten we beter. Alle niveaus onder de Eredivisie hebben vervroegde winterstop. En publiek op de tribune bij die teams die wel mogen spelen is uit den boze. Helaas voor de mannen van Paul van der Ven en de meiden van Vera Koenen. Wat dat betreft kunnen we deze unieke thuisdagen tijdelijk beter omtoveren tot Super SAD day.

Voorbeschouwing Edwin Koene: de topper… D1-Apollo

Foto: Peter Verheijen

Maar niet helemaal getreurd. De wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 zijn gelukkig nog wel te volgen via de livestream. Dan maar op afstand je favoriete cluppie aanmoedigen. Het is – hopelijk voor even – niet anders.

Exact 77 dagen na hun eerste ontmoeting dit volleybaljaar staan de meiden van Sliedrecht Sport en Apollo 8 weer tegenover elkaar. En weer is sporthal De Basis het decor. Toen, zaterdag 19 september, was de Supercup de inzet. Na drie duidelijke setstanden (25-22, 25-21 en 25-15) bleef de beker in handen van Sliedrecht Sport.

Inmiddels zijn we dus 2,5 maand verder. De ranglijst in de Eredivisie Dames laat zien dat Sliedrecht Sport na negen wedstrijden 24 punten heeft behaald en daarmee bovenaan staat. Koenen en consorten zijn dus goed bezig. De drie punten werden verspeeld in Zwolle, 2-3 winst, en in Ede, 3-2 verlies, tegen Team22. Thuis werden er nog geen competitiepunten ingeleverd. Alle vier de duels werden gewonnen waarbij in totaal slechts twee sets verloren gingen.

De tegenstander van zaterdag, Apollo 8, staat derde met twintig punten uit acht wedstrijden. Ook zij verloren van Team22. Thuis werd het 1-3. De ploeg uit Borne speelde tot nu toe slechts drie keer een uitwedstrijd. Utrecht en Peelpush werden met 0-3 verslagen. Opvallend was het puntverlies in Ootmarsum. Na een grillig setverloop won Apollo 8 met 2-3 van Set-Up ’65.

Vorig seizoen speelden beide ploegen in de openingsronde tegen elkaar, ook in Sliedrecht. Apollo 8 won die eerste competitiewedstrijd met 1-3 (25-15, 24-26, 21-25 en 20-25). Maar ook hier geldt, gelukkig, dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Sliedrecht Sport kan zichzelf een goede dienst bewijzen door de ongeslagen thuisstatus te behouden. Winst is natuurlijk altijd goed voor het zelfvertrouwen, maar een mentaal tikje uitdelen aan één van je concurrenten voor de titel zal een extra boost(er) geven.

Zaterdag 11 december live te volgen via deze website vanaf 20:30 uur.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club