17|01

Voorbeschouwing Europacup

Carel van Rijsbergen blikt vooruit op de wedstrijd van woensdag tegen het Deense Holte IF.

Voorbeschouwing Europacup

Foto: CEV

Iets met beer en huid
Woensdag staat de return in de 1/8 finale van de CEV Challenge Cup tegen het Deense Holte IF op het programma en zal beslist worden wie het in de kwartfinale (de laatste 8) mag opnemen tegen, waarschijnlijk, het sterke Italiaanse Chieri ’76.

Wie erbij was in Holte bij de heenwedstrijd zag een goed spelend Sliedrecht Sport wat in het begin van de eerste set even op gang moest komen maar daarna de controle over we wedstrijd overnam op alle onderdelen. De top 3 topscoorders had dan ook een wit Sliedrecht Sport shirt aan en dat zegt wel wat.

Holte had in deze Europese jaargang nog geen thuisnederlaag geleden en bleef nu dus met lege handen achter, enigszins teleurgesteld maar met het realisme dat de blauw-witten op deze avond de sterkste waren in de uiterst sfeervolle Holtehallen.

Vanavond twee sets winnen is door die uitslag voldoende om door te gaan en de mogelijkheden lijken in het voordeel van onze dames. De statistiek van uitwedstrijden van de Denen is ook niet geweldig, zij wonnen dit seizoen nog geen set in een uitwedstrijd. Genoeg feiten dus om ervan uit te gaan dat de tickets naar Turijn geboekt kunnen worden.

Maar sport kent zo haar eigen wetten zo weten we dus het is nog even te vroeg om de bekende huid al te verkopen zonder dat de beer is geveld. Het team zal er met een goede focus, veel enthousiasme en werklust woensdag tegenaan moeten om het beoogde resultaat te behalen. Holte heeft in de eerste wedstrijd bewezen zeker wat te kunnen. Steun vanaf de tribune is daarbij ook zeer welkom dus laat u horen en schreeuw de ploeg naar de volgende ronde.

Fijne wedstrijd!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club