12|02

Voorbeschouwing H1-Lycurgus Groningen: opwarmen voor vervolg, maar in welke poule?

Zaterdagmiddag ontvangt Sliedrecht Sport titelkandidaat Amysoft Lycurgus. Voor de mannen van Paul van der Ven, Marnix Elbers en Mark Roper betekent dit de afsluiting van een zware week met daarin drie wedstrijden. Een schema waar menig betaald voetbalcoach het zijne over zou denken. Een goed begin is daarin zoals bekend het halve werk, en dat goede begin was er zeker met een mooie overwinning op de talenten van ons land, Talentteam Papendal.

Door: Wilco Struijk

Voorbeschouwing H1-Lycurgus Groningen: opwarmen voor vervolg, maar in welke poule?

De deceptie was er echter ook. De hoop op een puntje of wellicht meer in Doetinchem leek vooraf gerechtvaardigd, maar bleek tegen Orion ijdel. Wat dat betreft heeft niet alleen Sliedrecht een zware week achter de rug, ook Lycurgus heeft diep moeten gaan. Afgelopen zaterdag werd een hevige strijd geleverd in datzelfde Doetinchem en tegen datzelfde Orion. Grote verschil was alleen dat zij Active Living Orion versloegen. Weliswaar in bij sets, maar toch…

Visitekaartje
Een belangrijk rol was daarbij weggelegd voor Jerome Cross. De Canadees werd topscorer met 26 punten namens Lycurgus. Een man om zaterdag in de gaten te houden dus. Een ander uitblinker was de Australische aanwinst Thomas Douglas-Powell. De nieuweling gaf direct zijn visitekaartje af en liet merken geen moeite te hebben met de switch het het zonnige Qatar naar ons koude Nederland. Al met al draait het team van Lycurgus uitstekend, door deze winst werd namelijk de vijfde wedstrijd in successie gewonnen (deze midweeks kwamen de ‘Grunningers’ niet in actie). Alleen koploper Dynamo was op nieuwjaarsdag te sterk.

Nog maar twee duels
Door deze overwinningen heeft Lycurgus vanzelfsprekend een meer dan goede uitgangspositie voor de Kampioenspoule. Wat de stand betreft is het verder moeilijk oordelen. Daar de programma’s niet geheel synchroon lopen vanwege de bekende omstandigheden geeft dit een enigszins vertekend beeld. Wat wel zeker is, is dat Sliedrecht zich ook wil plaatsen voor de Kampioenspoule. Voor Sliedrecht is de noodzaak daarom groot om in het treffen met Lycurgus nu echt punten te pakken. Na deze wedstrijd volgen namelijk nog maar twee duels.

Grote finale
Op basis van deze halve competitie zullen de play-offs gespeeld worden, waarbij de competitie wordt opgedeeld in een Kampioens- en Degradatiepoule. Er degradeert echter dit jaar niemand. De kampioenspoule bestaat uit de bovenste vier ploegen. Iedereen ontmoet elkaar twee keer, dus zes wedstrijden. Vervolgens ontmoeten de twee koplopers van de Kampioenspoule elkaar in de grote finale. Sliedrecht heeft dit jaar al meermaals laten zien over een goede selectie te beschikken. Het is een mooi affiche en belooft een dito strijd te worden, die vanaf 16:00 uur weer live en gratis te volgen is via SliedrechtSport.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club