05|03

Voorbeschouwing H1 op woensdag: lentekriebels

Het is de Week van de Lentekriebels; het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn. Je voelt het hier ook in De Basis… het kriebelt. Morgen een mooi resultaat tegen ZVH, zaterdag een rechtse directe voor VoCASA en het bereiken van de kwartfinale om het landskampioenschap is slechts nog maar een formaliteit.

Voorbeschouwing H1 op woensdag: lentekriebels

Tekst: Rick van de Weg. Foto: Rick den Besten

Daarmee komt dan ook meteen een einde aan de mannelijke lentekriebels in De Basis. Morgen staat de een-na-laatste thuiswedstrijd in de B-poule op het programma en zaterdag logischerwijs de allerlaatste. Daarna volgen dan nog drie uitwedstrijden voor Heren 1 voordat de B-poule op zaterdag 30 maart haar deuren sluit.

Eerlijk is eerlijk – er wordt aardig wat af gescholden op de Nevobo omdat elk jaar het spelschema in de Eredivisies wordt aangepast – maar de indeling met een A- en B-poule en vervolgens kwartfinales om het landskampioenschap is een verbetering. Er staat weer wat op het spel, ook als je niet in de ‘Kampioenspoule’ meedraait. Dat was afgelopen seizoenen wel anders, zeker nadat de mogelijkheid om te degraderen uit de Eredivisies werd geschrapt.

Helemaal nu die plek in de kwartfinales lonkt – alles loop nog volgens plan – is dit een mooie opzet die hopelijk voor wat langere tijd in zwang blijft.

Maar goed, we zijn er nog niet. Voor stukjes-schrijvers en scorebordjournalisten zoals ik, is het wellicht makkelijk te constateren dat, aangezien er dit seizoen reeds twee keer van ZVH is gewonnen, deze derde keer ook makkelijk gaat lukken. Maar, ons aller Vera Koenen prentte mij in voorgaande seizoenen altijd in: “dat moet dan nog maar wel eventjes gaan gebeuren.”

Dus: hup Sliedrecht, doe je uiterste best… maar stiekem heb ik er toch wel vertrouwen in!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club