17|03

Voorbeschouwing Heren 1 – Orion

De Kampioenspoule is inmiddels goed onderweg en dit weekend staat ronde 5 op het programma. Sliedrecht Sport H1 neemt het op tegen Active Living Orion uit Doetinchem. Een leuke, zeer interessante tegenstander met diverse buitenlandse spelers in de selectie en bovendien voormalig Sliedrecht Sporter Dirk Sparidans als hoofdcoach. Steven van Mourik blikt vooruit...

Voorbeschouwing Heren 1 – Orion

Vooraf was bekend dat het een lastige tweede seizoenshelft zou worden, maar ongetwijfeld had Sliedrecht gehoopt op een beter resultaat in de voorbije wedstrijden. Met nul gewonnen sets en daardoor evenveel punten staan de mannen van trainer-coach Martijn van Goeverden laatste in de Kampioenspoule. Afgelopen weekend was Sliedrecht tot twee keer toe dichtbij een setwinst, maar was het Simplex/SSS dat telkens aan het langste eind trok en de wedstrijd met 3-0 wist te winnen.

Zoals gezegd komt deze zaterdag Orion op bezoek in Sporthal De Basis. In de competitiefase werd tweemaal van deze ploeg verloren. Uit in Doetinchem werd het 3-0 voor Orion en in De Basis wist Sliedrecht een setje af te snoepen en werd het 1-3, al had er toen zeker meer in gezeten. Zal driemaal dan scheepsrecht zijn en weet Sliedrecht dan nu eindelijk van Orion en in de kampioenspoule te winnen? Om dat voor elkaar te krijgen zal er sowieso een antwoord moeten komen op Samuli Kaislosalo. De Finse diagonaalspeler is de absolute topscorer van zijn team en nestelt zich zowel met het absolute aantal, maar ook procentueel in de top van de Eredivisie. De topscorer van Sliedrecht, Youri Ebbelaar, kan soortgelijke cijfers overleggen. Het belooft daardoor ook een mooi duel aan de buitenkanten te worden.

Ieder team verwacht tegen Sliedrecht Sport de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Wat is dan leuker dan hun jacht op het finaleticket te versperren en hen spreekwoordelijk pootje te haken. Met de steun van het publiek is een stunt zeker mogelijk, zo bleek ook in de halve finale van de beker tegen Lycurgus. We zien u dan ook graag, zaterdag om 20:00 uur in Sporthal De Basis.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club