23|02

Voorbeschouwing Heren 1 tegen Limax Limburg

Ruben van Mourik maakt zich op voor het begin van de apotheose van het seizoen...

Voorbeschouwing Heren 1 tegen Limax Limburg

Foto: Peter Verheijen

De stofwolken van het dubbele bekerweekend dwarrelen nog na. Een weekend waarin de Sliedrechtse mannen op zaterdag het publiek op de banken kregen, maar op zondag toch hun meerdere moesten erkennen in het Groningse Lycurgus. Vandaag mogen we alweer vooruitblikken naar de volgende topwedstrijd. Zaterdag staat de eerste wedstrijd van de kampioenspoule op het programma en doet het Limburgse VC Limax sporthal De Basis aan.

De mannen van Vlot en Van Goeverden zullen aan de ene kant balen van de uitschakeling in de Beker. Maar het spel dat zaterdag op de ‘volleybalmat’ werd gelegd kan zeker ook op een positieve manier worden uitgelegd. Ik noem even wat dingen die opvielen. Het terug knokken na een kansloos verloren eerste set, een aanvallend ontketende Marius, frivool spelverdelen van Daan, de enthousiaste aanmoedigingen van de kant, de bijdrage die spelers vanuit Heren 2 betrokken zijn. En ‘last but not least’ een hartstochtelijk meelevend Sliedrechts volleybalpubliek dat soms nét een extra duwtje in de rug gaf.

Het biedt vertrouwen voor de komende wedstrijden. Wedstrijden waarbij de kaarten opnieuw geschud worden en de bovenste zes ploegen van de reguliere competitie met elkaar mogen gaan vechten om wie om het landskampioenschap mogen gaan strijden. Sliedrecht Sport start als underdog. We weten uit het verleden dat we vanuit die positie al heel veel mooie prestaties hebben geleverd. Meermalen beet de traditionele top 3 zijn tanden stuk op de taaie Sliedrechters. Ook nu zullen de messen geslepen worden en wacht ieder bezoekend team een warm onthaal in De Basis. Te beginnen met Limax Limburg dat met een mix van jong talent en geslepen routiniers aan een uitstekend seizoen bezig is.

Zaterdag klinkt om 20:30 uur het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wouter Goslinga. Hij mag met zijn kompaan Hans Oomes de wedstrijd in goede banen leiden. Sliedrecht Sport heeft er zin in en rekent op uw steun. Tot in De Basis!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club