30|03

Voorbeschouwing 31 maart door Jerry van Rekom: afscheid Gerard Baan

Op woensdag 31 maart staat de laatste thuiswedstrijd van H1 van Sliedrecht Sport op het programma. Voor het Sliedrechtse team lijkt deze wedstrijd op papier om des keizers baard, maar niets is minder waar. Ondanks het feit dat de mannen zeker vierde van Nederland gaan worden heeft het duel historische waarde; het wordt namelijk de laatste competitiewedstrijd van Gerard Baan in het thuistenue van H1. De sympathieke diagonaalspeler doet na negen jaren Sliedrechtse hoofdmacht een stapje terug.

Voorbeschouwing 31 maart door Jerry van Rekom: afscheid Gerard Baan

Foto: Peter Verheijen

Baan geeft als belangrijkste reden van zijn afscheid aan dat het intensief volleyballen niet meer te combineren is met zijn werk. Als je terugkijkt naar zijn grootste successen geeft hij de volgende te bescheiden Palmares aan: “Dat zijn de zes Open Club-titels in de jeugd en uiteraard het kampioenschap naar de eredivisie.” Als vaste kracht van H1 is hij natuurlijk jaren lang een belangrijke speler geweest bij de ontwikkeling van H1 en veel van zijn medespelers.

Foto: Peter Verheijen

Versterking
Als je aan hem vraagt of zijn opvolgers al klaar staan, is zijn antwoord duidelijk: “Zeker weten. Allereerst Marius den Hartog. Hij wordt elke week beter en met zijn hoogte zijn er maar weinig blokkeringen die hem tegen kunnen houden. Verder laat Ivar de Waard de laatste weken zien dat hij helemaal terug is op zijn favoriete positie, de diagonaal, een absolute versterking op deze positie voor Sliedrecht!”

Dinsdag dus de laatste thuiswedstrijd van Gerard Baan tegen Dynamo; een zekere deelnemer aan de finale om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Orion op het programma. Ook dat team maakt nog kans op het kampioenschap. Baan verwacht dan ook een lastige wedstrijd: “Orion is een heel stabiel team met veel ervaring, dus het zal geen makkelijke klus worden. We moeten ver boven onszelf uitstijgen om Orion te verslaan, maar we hebben eerder laten zien dat we dat kunnen. Daarbij komt dat er veel op het spel staat voor Orion, zij moeten winnen om de finale te halen, aan ons de taak om dat feestje te verpesten.”

Digitaal applaus
Een zo’n belangrijke speler van het vlaggenschip van Sliedrecht Sport verdient natuurlijk een geweldig afscheid. Helaas zal hij het nu met heel groot en hard digitaal applaus moeten doen, maar Sliedrecht Sport kennende zal later zeker een passender afscheid plaats gaan vinden. Maar eerst: knallen tegen Orion.

Jerry van Rekom

Foto: Pim Waslander


Terug naar nieuws overzicht


Business Club