16|04

Voorbeschouwing Mariska Koster: Een goed begin is …

Eindelijk is de finale om het Nederlands kampioenschap gestart en op wat voor een manier. Een machtige 3-0 overwinning van een gretig Sliedrecht Sport was het resultaat van de eerste finalewedstrijd. Die gretigheid kwam waarschijnlijk voort uit het finaleweekend om de Nationale Beker, dat anders liep dan gepland vanwege de besmettingen met Covid-19 binnen het team. Een gretigheid die de dames van Sliedrecht overigens goed konden gebruiken om het gebrek aan wedstrijdritme en uithoudingsvermogen voor nu nog te compenseren.  

Voorbeschouwing Mariska Koster: Een goed begin is …

Foto: Hans van Wijngaarden

Al vrij snel na de start van het volleybalseizoen 2020/2021 werd duidelijk dat er dit seizoen twee teams met kop en schouders boven de andere teams in de Eredivisie zouden uitsteken. Toch ontkom je er als team niet aan om eerst de reguliere competitie uit te spelen en vervolgens nog aan de Kampioenspoule deel te nemen. Aan het eind van de reguliere competitie stonden beide teams in puntenaantal gelijk, de Kampioenspoule eindigde met een miniem verschil van één punt in het voordeel van de dames van Sliedrecht Sport. Kanttekening die daarbij gezet moet worden, in een seizoen waar alles anders dan anders loopt, is dat de reguliere competitie werd omgezet in een enkele competitie en de Kampioenspoule na een aantal wedstrijden werd stopgezet. Wel was op het moment van stopzetten al duidelijk welke teams in de Play-Off Finale zouden gaan strijden om het landskampioenschap, namelijk Sliedrecht Sport en Apollo 8.

Inmiddels is de strijd om het Nederlands Kampioenschap tussen deze teams volop gaande en vindt aanstaande zaterdag, 17 april om 17.00 uur, de tweede wedstrijd in een best-of-five serie plaats. Een belangrijke wedstrijd met de nodige druk voor beide teams. Apollo 8 is er alles aan gelegen om de stand gelijk te trekken en daarmee de spanning terug te brengen in deze finaleserie. Sliedrecht Sport zal het liefst opnieuw een snelle overwinning boeken. Wie er aanstaande zaterdag met de overwinning vandoor gaat en wat dit betekent voor de Play-Off finale, is natuurlijk weer te volgen via de gratis livestream op Volleybal.nl. Beleef het mee!

Door: Mariska Koster


Terug naar nieuws overzicht


Business Club