27|01

Voorbeschouwing op duel mannen tegen Taurus

Met een gemiddelde van achttien gespeelde wedstrijden per team nadert het einde van de competitiefase van de Eredivisie Heren. Sliedrecht Sport vindt zich met 26 punten terug op de zesde plaats.

Door: Steven van Mourik

Voorbeschouwing op duel mannen tegen Taurus

Naar boven kijkende is het gat op nummer vijf Orion opgelopen tot veertien punten. Richten we de blik naar beneden dan zien we dat de eerste achtervolger VoCASA tien punten achter staat. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, wat betekent dat plaats vijf buiten handbereik is, maar er dit weekend definitief beslag gelegd kan worden op de zesde plek en het felbegeerde ticket voor de Kampioenspoule.

De afgelopen twee competitiewedstrijden resulteerden voor Sliedrecht niet in het gewenste resultaat. Twee weken geleden wist VCN verrassend met 3-0 te winnen en vorige week werd er weliswaar gewonnen van Reco ZVH, maar stiekem had Heren 1 toch gehoopt om de volle drie punten naar Sliedrecht mee te nemen.

De tegenstander van deze zaterdag is Taurus uit Houten. Zij staan met vijftien punten twee plaatsen onder Sliedrecht op de achtste plaats en zullen een wonder nodig hebben om zich te plaatsen voor de Kampioenspoule. Afgelopen weekend lieten zij zien wel degelijk goed te kunnen volleyballen door een set te winnen van de koploper SSS, maar wat hen helaas geen punten opleverde.

De eerste onderlinge wedstrijd in Houten werd een 3-2 overwinning voor Taurus. Heren 1 zal zich maar wat graag willen revancheren, zeker aangezien de zesde plaats bij een 3-0 of 3-1 overwinning een feit is. In Houten was het thuispubliek wellicht doorslaggevend. Zorg je dat het dubbeltje deze keer onze kant op valt?

We zien je graag deze zaterdag in Sporthal De Basis. Vanaf 17:15 uur is het de beurt aan Heren 2, dat het in de Topdivisie opneemt tegen Inter Rijswijk. De ‘main course’ wordt vanaf 20:00 uur opgediend in de vorm van Heren 1 tegen de mannen uit Houten. De toegang is in beide gevallen gratis en het Bankie geopend.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club