22|10

Voorbeschouwing: ‘Treft Sliedrecht onmogelijke opgave in Champions League?’

Met Allianz MTV Stuttgart mag Sliedrecht Sport vol aan de bak in de tweede ronde van de Champions League. De nummer 2 van vorig seizoen in Duitsland kan aangemerkt worden als één van de kanshebbers om de poulefase te halen, iets wat de ploeg zelf ook als doel heeft gesteld. Er zijn echter lichtpuntjes. Stuttgart ontbeert wedstrijdritme en Sliedrecht is gebrand op een goed resultaat

Voorbeschouwing: ‘Treft Sliedrecht onmogelijke opgave in Champions League?’

Tekst: Carel van Rijsbergen / Foto: Stuttgarter Zeitung

De Duitse competitie is een sterke competitie, getuige het feit dat veel van de huidige Nederlandse internationals daar ooit hun buitenlandse avontuur begonnen of nog steeds in deze competitie actief zijn.

Sportdirektorin
In Stuttgart was er afgelopen seizoen sprake van forse Nederlandse inbreng in de vorm van Deborah van Daelen en internationals Femke Stoltenborg en Nika Daalderop. Alleen die eerste speelt er nu nog. Daarnaast is oud-international Kim Renkema in Stuttgart de ‘Sportdirektorin’. De laatste aanwinst van Sliedrecht Sport, Flore Gravesteijn heeft een aantal seizoenen in Stuttgart gespeeld en kent de club en de hal dan ook goed.

In Duitsland staat de SCHARRena (de sporthal onder het immense voetbalstation van Vfb Stuttgart) bekend om de geweldige sfeer die de supporters daar teweegbrengen en het feit dat deze bij iedere thuiswedstrijd vol bezet is.

Flink indruk
De selectie van trainer Ionnis Athanasopoulos is ten opzichte van vorig jaar op verschillende posities gewisseld, waarbij alle nieuwkomers veel internationale ervaring meebrengen. De voor Sliedrecht meest bekende nieuwkomer is de Amerikaanse springveer en diagonaal Krystal Rivers die vorig seizoen met Beziers in sporthal De Basis flink indruk maakte. Daarnaast werd de ploeg versterkt met de Duitse international Jana Fransiska Poll. Zij verruilde de Griekse competitie voor de Duitse en was recent ook nog actief op het WK. Dat geldt ook voor de Amerikaanse Sarah White die met USA eveneens in Japan was en vorig seizoen actief was in de nog sterkere Italiaanse competitie met Busto Arsizio.

Sliedrechts voordeel
Sliedrecht Sport wacht dus een zware klus om verder te komen in de Champions League. Er spreekt echter nog wel één aspect in ons voordeel. Tot aan de confrontaties op 24 en 31 oktober hebben de Stuttgartsen nog geen enkele officiële wedstrijd in de benen en hebben ze zich moeten beperken tot oefenwedstrijden. In verband met de WK in Japan start de Duitse competitie pas in november.

De thuiswedstrijd wordt gespeeld op woensdag 24 oktober (19.30 uur) in sporthal de Basis. Kaarten zijn vanaf 5 euro te koop via volleybal.nl/tickets. Een week later, op woensdag 31 oktober wordt de return in Stuttgart gespeeld (19.00 uur).

Op woensdag te bewonderen in sporthal De Basis (maar dan niet in het veld): Kim Renkema (foto: Stuttgarter Zeitung)


Terug naar nieuws overzicht


Business Club