23|04

Voorbeschouwing: vijfde landstitel gloort

Woensdag is de derde confrontatie in de best-of-five serie om het Landskampioenschap tussen onze dames en VC Sneek. Met een tussenstand van 2-0 zijn de kansen op een vijfde landstitel, de derde op rij, sterk toegenomen en is nog maar één winstpartij voldoende om opnieuw gekroond te worden tot de beste van het land.

Voorbeschouwing: vijfde landstitel gloort

SLIEDRECHT , 17-4-2019 , Sliedrecht Sport - Sneek , Finale Landskampioen

Tekst: Carel van Rijsbergen / foto: Peter Verheijen

Voorafgaande aan de finalewedstrijden werd nog een spannende reeks verwacht, niet geheel onterecht omdat Sneek in de laatste wedstrijden in de kampioenspoule een stijgende vorm liet zien. Sliedrecht Sport werd vanaf het begin van het seizoen al aangemerkt als favoriet en het was dan ook niet verrassend dat zij, twee wedstrijden voor het einde, al zeker waren van de eerste plaats. Maar dan begint het eigenlijk pas. Je kunt het hele seizoen bovenaan hebben gestaan, maar aan het begin van zo’n serie staat het gewoon weer 0-0 en moet er maar weer bewezen worden wie de sterkste is.

Ongekende setstand
Na twee wedstrijden mag geconcludeerd worden dat onze dames heel duidelijk hebben laten zien waarom zij als favoriet te boek staan. Vorige week woensdag werd de eerste 3-0 zege geboekt en was er in de eerste twee sets sprake van een strijd. In de derde set werd Sneek overklast en ging de set met 25-10 naar de blauw-witten. In Sneek, afgelopen zondag, werd die lijn direct doorgetrokken en startte de ploeg van Vera Koenen als een wervelwind. Sneek wist niet waar ze het moest zoeken en voordat ze het wist stond er 8-25 op het bord! Een ongekende setstand in een finalereeks.

Halve bibliotheken
In de daaropvolgende twee sets lag het klasseverschil wat dichter bij elkaar, maar Sneek kon onvoldoende een vuist maken tegen met name het aanvalsgeweld van de Sliedrechtsen. Opnieuw kon een dik verdiende 3-0 overwinning worden geboekt en vriend en vijand zullen het erover eens zijn geweest dat ook dit een meer dan terechte overwinning was.

Pieken op het juiste moment, er zijn halve bibliotheken over geschreven, maar je moet het nog wel even doen als het erop aankomt. En dat is wat er op dit moment gebeurd met de Sliedrechtse dames. Het beste in het team kwam in de afgelopen twee wedstrijden naar boven en het is voor elke volleyballiefhebber een lust om te zien hoe er gespeeld wordt.

Kroon op harde werken
Woensdag staat wedstrijd nummer 3 op het programma en dat zou zo maar de beslissende in de reeks kunnen zijn. De huidige vorm en het thuisvoordeel bieden volop kansen om vandaag de kroon op het harde werken van het afgelopen seizoen te zetten. Een meer dan verdiend landskampioenschap! Maar, dat moet dan nog wel ‘even’ gebeuren.

De wedstrijd begin woensdag om 19.30 uur in De Basis en de entree is gratis.

Bekijk hier alvast het programmaboekje voor woensdag.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club