19|02

Voorbeschouwing zaterdag: D1 in de regioderby tegen Capelle

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel op het programma. Op papier een spannende wedstrijd, omdat het de nummer 2 tegen de nummer 5 betreft. Alleen geeft de stand op dit moment een vertekend beeld gezien het verschillend aantal gespeelde wedstrijden. Toch zorgt het feit dat het een wedstrijd tegen een regiogenoot betreft ervoor dat er een extra lading aan de wedstrijd hangt.

Voorbeschouwing zaterdag: D1 in de regioderby tegen Capelle

Foto: Roel Ubels

De voorbereiding naar de wedstrijd is alles behalve ideaal te noemen. Waar het wedstrijdritme eind januari net weer begon te komen na het spelen van vier wedstrijden op rij, zijn er inmiddels alweer twee wedstrijden niet doorgegaan. Daarvan kwam de wedstrijd tegen Peelpush te vervallen omdat de Limburgsen besloten hebben af te zien van deelname aan de reguliere competitie vanwege corona. De wedstrijd tegen Set-Up ’65 werd uitgesteld vanwege de winterse weersomstandigheden en is afgelopen woensdag ingehaald.

Waar de dames van Sliedrecht dus alweer ruim twee weken hebben stilgelegen qua wedstrijden, worden er nu twee duels binnen vier dagen afgewerkt. Gelukkig zijn de blauw-witte dames het nodige gewend en is er natuurlijk wel getraind in de periode zonder wedstrijden. Daarmee is er voldoende vertrouwen voor de aankomende potten.

Missie
Het meespelen in de Kampioenspoule is afgelopen woensdag zo goed als zeker al veilig gesteld in de wedstrijd tegen de nummer laatst: Set-Up ’65. Mochten we alles nu dik verliezen en onze concurrenten alles dik winnen, dan is er nog een miniem kansje dat we op de 5e plek eindigen. Dus blijft de missie voor zaterdag om de Kampioenspoule zeker te stellen, in navolging van koploper Apollo 8 uit Borne. Maar bovenal gaat het natuurlijk om het spelen van een lekker potje volleybal en het opdoen van wedstrijdritme, zodat straks op volle toeren aan de Kampioenspoule begonnen kan worden.

Door: Mariska Koster


Terug naar nieuws overzicht


Business Club