14|12

Voorbeschouwing: en nu Zwolle…

Nadat vorige week Sliedrecht Sport Heren 1 in twee thrillers de aansluiting met de top wist te behouden, is het nu de beurt aan Dames 1 om te proberen een plaats in de top vier van hun Eredivisie competitie te veroveren. Dat is belangrijk, want de bovenste vier gaan aan het einde van het reguliere seizoen door naar de play-offs in de Kampioenspoule. Marcel Ritmeester blikt vooruit...

Voorbeschouwing: en nu Zwolle…

Foto: Rick den Besten

Het is een beetje de ‘week van de waarheid’. Nadat gisteren in vijf sets van VV Utrecht werd verloren komt zaterdag Zwolle Topvolleybal op bezoek. Beide zijn directe concurrenten in de plekken voor de Kampioenspoule. Na de winterstop treffen we alleen concurrent Sudosa nog. Daarnaast spelen we nog tegen lager geklasseerde ploegen Dynamo, Voltena en Activia én in de laatste wedstrijd tegen landskampioen Sneek. Die laatste lijkt echter een ‘zekerheidje’ voor de Kampioenspoule.

Deze week moet het dus gaan gebeuren om definitieve stappen te zetten naar de top 4, daar waar we het tegen Peelpush afgelopen zondag zo lieten liggen. Ondanks de winst van 3-0 eerder dit seizoen tegen Utrecht, is de verloren tie-break nog te overzien, maar daardoor ligt er wel meer druk op de wedstrijd tegen Zwolle. Dit en vorig seizoen hebben we echter geen goed trackrecord tegen Zwolle Topvolleybal. In 2022-2023 verloren we beide wedstrijden en ook dit seizoen ging de uitwedstrijd met 3-0 verloren. Nu is het dus zaak om de rollen om te draaien in de laatste thuiswedstrijd van de competitie van dit jaar.

Maar… er komt nog een mooi toetje voor de Kerst voor de vier beste teams van Sliedrecht Sport, namelijk de achtste finales in het Nationale Bekertoernooi op 23 december. Wie ze live wil meemaken, is in drie van de vier gevallen aangewezen op de auto. Heren 1 speelt in Soest tegen Sovoco H1, Heren 2 in Assen tegen Sudosa Desto H1 en Dames 1 in Groningen tegen de verrassend goed presterende 2e divisionist Oranje Nassau D1. Gelukkig valt er ook in onze eigen De Basis wat te genieten. Dames 2 neemt het vanaf 15:00 uur in die Beker thuis – in de Merwede-derby – op tegen Voltena D1 uit Werkendam.

Iedereen mooie wedstrijden gewenst met hopelijk een dito afloop.   


Terug naar nieuws overzicht


Business Club