07|04

Vooruitblik op het Paasweekend… Onze dames gaan voor de prijzen

Vóór afgelopen weekend was de kans dat Dames 1 de finale om het landskampioenschap zou halen al erg klein geworden. Zaterdag ging het helemaal mis in Utrecht (3-0 verlies). Met de overwinning van VC Sneek op Apollo afgelopen zondag, kwam voor de blauw-witten ook zelfs een einde aan de theoretische kans op die finale... die wordt gespeeld tussen VV Utrecht en VC Sneek.

Vooruitblik op het Paasweekend… Onze dames gaan voor de prijzen

Door: Rick van de Weg. Foto:

Voor het eerst sinds 2017 is er dus geen Sliedrechtse kampioen in de vrouwelijke Eredivisie. De Supercup ging eveneens verloren. Ongetwijfeld zullen de beleidsmakers zich binnenkort buigen over de analyse hoe dit allemaal zo heeft kunnen lopen.

De laatste twee wedstrijden in de Kampioenspoule zijn dus, zoals dat heet, om des keizers baard. Toch belooft het wel een opwindend weekend te worden. Nee, niet in de wedstrijd van zaterdagavond (de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Apollo 8), maar wel daarvoor en -na. Zaterdag vanaf 09:45 uur worden namelijk ook de finales om de Nederlandse Open Jeugdkampioenschappen gespeeld. Sliedrecht verschijnt met maar liefst acht selecties aan de start, waaronder Meiden A+ in Tilburg. In die categorie kan nog een aantal Dames 1-speelsters qua leeftijd meedoen. Dat zou natuurlijk mooi zijn. Dat ze daardoor mogelijk de wedstrijd tegen Apollo niet mee kunnen doen, is niet echt relevant. Beter te strijden om een mooie prijs, dan in een veredeld oefenpotje.

Op maandag, Tweede Paasdag, staat dan de finale om de Nationale Beker op het programma. Vanaf 12:30 uur neemt Dames 1 het in de Maaspoort in Den Bosch op tegen datzelfde VV Utrecht. Het zou toch echt heel gaaf zijn als we wel die prijs weten binnen te slepen. En objectief gezien is daar ook alle reden toe. Van de vijf wedstrijden tegen de Utrechtsen wonnen wij er drie dit seizoen.

Dus, kom op meiden… recht die schouders en vol gas erop… in de NOJK én natuurlijk in de Beker. Er is tenslotte niks meer te verliezen en alles te winnen. Succes!

Zaterdagavond speelt Dames 1 vanaf 20:00 uur in De Basis tegen Apollo 8. Maandag kan het team alle support gebruiken, dus kom naar de Maaspoort en juich mee. Kaarten zijn te koop via de site van Sliedrecht Sport.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club