21|10

Vooruitblikken op zaterdag met Steven van Mourik

Zaterdagavond betekent al jaren één ding binnen de dorpsgrenzen van Sliedrecht: topvolleybal. Dit weekend is daar niks anders aan. De mannen van trainer-coach Martijn van Goeverden nemen het in sporthal De Basis op tegen de paarse brigade uit Nijmegen: VoCASA. Twee ploegen die al jaren meedraaien in de Eredivisie en ook ieder jaar weer mikken op een stapje hoger. Wie het meeste progressie boekt? Dat zal moeten blijken als de wedstrijd gespeeld is.

Vooruitblikken op zaterdag met Steven van Mourik

Foto: Peter Verheijen

Inmiddels zijn we drie wedstrijden onderweg en vindt Sliedrecht Sport zich terug op een teleurstellende elfde plaats. Een vertekend beeld zo vroeg in het seizoen, aangezien twee van de drie wedstrijden tegen de traditionele favorieten Orion (3-0 verlies) en Lycurgus (2-3 verlies) waren. Afgelopen zondag werd er tegen het Limburgse VC Limax helaas een derde verliespartij aan toegevoegd. De eerste set werd met 25-21 gewonnen, maar de daaropvolgende sets bleek Limax ‘TopVolleybal Limburg’ de bovenliggende partij en zo bleven de punten in de meest zuidelijke provincie van het land.

De blik vooruit: zoals gezegd komt VoCASA op bezoek in De Basis. Een tegenstander waartegen ook vorig jaar de negatieve spiraal werd doorbroken. De mannen van coach Erik Gras staan op het achtste stek met drie punten uit evenveel wedstrijden. Afgelopen weekend verloren zij met 1-3 van Simplex SSS. Wellicht kan er een lijntje uitgegooid worden naar het trainersduo in Barneveld, dat vorig seizoen nog leiding aan de Sliedrechtse formatie gaf: Paul van der Ven en Marnix Elbers. Zij zullen hun vorige club vast nog wel een warm hart toe dragen.

Sliedrecht zal sowieso een antwoord moeten hebben op Job Groenendaal. De diagonaalspeler van de Nijmegenaren voert met een totaal van 46 punten op dit moment het topscorersklassement aan. Onze eigen Youri Ebbelaar zit hem echter met 45 punten op de hielen. Volleybal is en blijft echter een teamsport en waar de eerder genoemde hard-hitters aan elkaar gewaagd zijn, kan de rest van de opstelling het verschil maken.

Wat zeker het verschil maakt is u als publiek! Ik hoop u allen daar te zien. Vanaf 17:15 uur betreedt Heren 2 – koploper in de Topdivisie – de Sliedrechtse arena. Om 20:00 klinkt het eerste fluitsignaal voor het mannelijke vlaggenschip. De entree is zoals altijd gratis en het Bankie voor, tijdens en na de wedstrijden geopend. Tot dan!


Terug naar nieuws overzicht


Business Club