22|01

Weekend van winnende tie-breaks

Zowel Dames 1 als Heren 1 en Heren 2 hadden gisteren vijf sets nodig om tot winst te komen. Dames 2 maakte het thuis wat vlotter af in de Topdivisie tegen hekkensluiter Orion uit Doetinchem: 3-0.

Weekend van winnende tie-breaks

Verslagen: Vizier op Volleybal. Foto’s: Guillaume Kortekaas

Dames 1
Na de doordeweekse bekerwedstrijden op nationaal en internationaal niveau was het gisteren weer ‘business as usual’ in de Eredivisie dames. Al is dat usual niet zo usual als usual eerder was, met de wetenschap dat FAST aan haar afscheidstournee bezig is en de teams via puntenaftrek nog eens geconfronteerd werden met het voortijdige vertrek van Eurosped.

Als eerste tussenstation bij het afscheid deed hekkensluiter FAST gisteravond Sliedrecht aan. De virtuele koploper en kwartfinalist in de Challenge Cup won met 3-2 en liet zo een belangrijk puntje naar Gennep vertrekken. De 2-0 in sets kwam via 25-23 en 25-17 op de borden. In de eerste set nam Sliedrecht meteen een 5-0 voorsprong, maar daar was bij 21-20 nog ‘’en puntje van over. In set twee werd het verschil na 18-16 (naar 24-16) gemaakt. FAST leverde na alle rumoer van deze week een heel knappe prestatie.

FAST knokte zich terug in de wedstrijd met 17-25 en 22-25, voornamelijk door zeer sterk te blokkeren, na 16-12 achter in de vierde set pakten ze toch nog de winst. In de tiebreak kwamen ze tekort, Sliedrecht had een 8-3 voorsprong bij de veldwissel en sloot met 15-10 af. Iris Vos werd met 26 punten de topscorer van de partij.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

Heren 1
Gisteravond speelde de top 6 van de ranglijst tegen de teams op de posities 7 t/m 12. Dat zou eigenlijk zes voorspelbare uitslagen moeten geven gezien het verschil in punten en dus in niveau. Tussen Orion (5de, 17-37) en VoCASA (7de, 17-16) zit een wereld van verschil in punten, in dat niemandsland staat Sliedrecht Sport als nummer 6 met 24 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden. Als de punten de sterkte van de teams weergeven, en in de regel is dat zo als meer dan de helft van de competitie erop zit, dan zijn alle wedstrijden gelopen koersen.

Dat bleek echter in één geval niet helemaal op te gaan. Sliedrecht Sport leverde namelijk een puntje in. ZVH wist de even sets te winnen en maakte met 25-23 en 25-21 de achterstanden via 18-25 in de eerste en 21-25 in de derde set ongedaan. De tiebreak ging daarna naar de bezoekers met 8-15.

Vincent van der Kraats van ZVH werd met 26 punten topscorer van de partij, Youri Ebbelaar van Sliedrecht Sport bleef er twee bij hem achter.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

 

Heren 2
Nadat vorige week Volley Tilburg een puntje morste tegen VCV was het gisteren de beurt aan Sliedrecht Sport Heren 2 om dat ook te doen. Beide teams zijn nog wel ongeslagen, noteerden tot nu nog maar één verliespunt, waardoor de strijd om de bovenste plaats spannend blijft.

Sliedrecht Sport Heren 2 kon bij Donki Sjot een 2-1 achterstand ombuigen naar 2-3 winst. De winst in de vierde en vijfde set waren heel overtuigend met 17-25 en 6-15. Daarvoor hadden ze de tweede ook met overmacht gewonnen (16-25) maar de eerste en derde met 25-21 en 26-24 verloren tegen de ploeg die op de negende plaats bivakkeerde.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.

 

Dames 2
Sliedrecht Dames 2 speelde de ‘voorwedstrijd’ voor het Dames1 duel met FAST. Orion, de nummer laatst in de Topdivisie, was te gast en vertrok puntloos weer naar Doetinchem. Met een 3-0 nederlaag (20, 12, 22) op zak.

Lees hier het hele verslag op vizieropvolleybal.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club