15|05

Wessel Anker stapt over van landskampioen naar Sliedrecht Sport

Sliedrecht Sport heeft zijn H1 op orde. Vanuit Heren 2 schuift eigen talent Mart de Groot door naar de hoofdmacht. Op het midden keert de ervaren Wessel Anker terug bij blauw-wit. Hij werd afgelopen zondag landskampioen met Orion.

Wessel Anker stapt over van landskampioen naar Sliedrecht Sport

Heren 1 seizoen 2019-2020 compleet

“Ik ben erg blij met de komst van Wessel”, aldus trainer-coach Paul van der Ven. “Hij speelt al jaren om de prijzen en gaat met zijn ervaring en fysieke mogelijkheden zeker een impuls geven aan het team.”

Anker (28) speelde al eerder drie seizoenen voor de Sliedrechters. Daarna was hij actief bij SSS Barneveld (2 seizoenen), Dynamo (4) en Orion (1). “Mijn komst naar Sliedrecht Sport voelt als thuiskomen. Nadat ik jaren geleden bij Sliedrecht heb gespeeld, is mijn hart altijd blauw-wit blijven kloppen. Sliedrecht is een vereniging die streeft naar perfectie op bestuurlijk en sportief gebied. Dat, in combinatie met de vele vrijwilligers en supporters die de vereniging dragen, maakt het tot de mooiste vereniging van Nederland. Ik kijk uit naar de volle tribunes en geweldige sfeer tijdens de thuiswedstrijden. En ik ben trots dat ik volgend jaar weer onderdeel ben van de Sliedrecht Sport-familie.”

Mart de Groot (16) maakt al vrijwel zijn gehele leven onderdeel uit van de Sliedrecht Sport-familie. Hij treft in Heren 1 ook daadwerkelijk familie, aangezien oudere broer Yorick er al drie jaar furore maakt. De Groot: “Het is gaaf om nu officieel deel uit te maken van dit team. Ik heb vorig jaar al een aantal keer mogen genieten van een bomvolle De Basis, nu mag ik dat een heel jaar lang doen! Het zal hard werken worden, maar ik heb erg veel zin in deze uitdaging!”

Van der Ven: “Met Mart creëren we een nog sterker Sliedrechts gezicht. Hij heeft afgelopen seizoen al bewezen van grote waarde te kunnen zijn voor H1 en gaat samen met Ruben de concurrentiestrijd aan op de libero positie.”

Met De Groot en Anker erbij is de selectie compleet voor 2019-2020. Naast libero Ruben van der Leeden, spelverdeler Rick van der Sluis, midden en teamcaptain Michael van Leeuwe, diagonaal Gerard Baan en passer-loper Bart Yark, hebben ook spelverdeler Niels Vermeulen, passer-loper Yorick de Groot en middenman David Azantinlow hun contract verlengd. Marius den Hartog (diagonaal) en Jeffrey van Wijk (passer-loper) komen over van Inter Rijswijk.

Van het team van afgelopen seizoen zijn Albert Stek en Ian de Bus doorgeschoven naar H2. Carl Zwijnenburg verruilt De Basis voor VC Wik.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club