25|02

Yorick wil naar Spelen van Parijs

Vlak voor de jaarwisseling werd onze Yorick de winnaar van de Talent Award 2020 van de Volleybalkrant. Met een miniem verschil won hij van Luuk Hofhuis en Bennie Tuinstra. Het levert hem nu een interview met de Volleybalkrant op over onder andere Sliedrecht Sport, de Olympische Spelen en de uitverkiezing: “Het geeft me de motivatie om nu talent-af te worden en voor het grote werk te gaan.”

Yorick wil naar Spelen van Parijs

Foto: Peter Verheijen

Volleybalkrant interviewde de speler van Beachvolleybal Team Nederland uitgebreid, onder andere over het afgelopen seizoen en het (voorlopige) einde aan zijn periode als speler van het blauw-witte Heren 1

“Yorick combineerde het afgelopen seizoen nog het beachvolleybal met spelen in de zaal bij Sliedrecht Sport, waarmee hij de kampioenspoule haalde voordat de competitie werd stilgelegd. Zo kon hij geen mooi afscheid krijgen bij de club waar hij al zijn hele leven speelde. “Het is jammer, ik wist december 2019 al dat ik zou gaan stoppen bij Sliedrecht. Ik wist toen nog niet of ik zou gaan beachvolleyballen of zaalvolleyballen. Welke kant ik ook op zou gaan, bij Sliedrecht Sport was het wel over. Qua niveau moest ik gewoon een stap hogerop zetten. Het was natuurlijk wel de club waar ik als klein jongetje al rond hobbelde, ik kom uit Sliedrecht. Ik zal niet zeggen dat het moeilijk was, maar de manier waarop we geëindigd zijn indoor is wel jammer. Dat is niet hoe je het laatste seizoen af zou willen maken.”

Lees hier het hele interview met Yorick op Volleybalkrant.nl.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club