08|02

Zaterdag: dé match van het seizoen?

Dit weekend is het zo ver: de halve finales in het Nationale Bekertoernooi, met blauw-wit Heren 1 als één van de vier hoofdrolspelers. Velen bestempelen dit als dé match van dit seizoen. Gaat het de Sliedrechtse lange mannen lukken om voor het eerst in de geschiedenis door te dringen tot de Bekerfinale en daarmee te gaan strijden om een hoofdprijs?

Zaterdag: dé match van het seizoen?

Foto: Roel Ubels

Heren 1 Sliedrecht Sport staat voor de zesde keer in de halve finale en neemt het op tegen de Limburgers van Limax. In de vorige vijf edities werd nog nooit gewonnen van Orion (2017), Taurus (2018), Dynamo (2019), wederom Taurus (2021) en Lycurgus (2023). Maar goed, zes keer is scheepsrecht, zullen we maar zeggen.

Dat het geen uitgemaakte zaak is, geldt voor beide kampen. Limax staat aangeschreven als de iets betere partij. In de reguliere Eredivisie competitie is het team met vijf punten meer, op de derde plaats geëindigd. Sliedrecht landde op de vijfde stek. In de onderlinge wedstrijden dit seizoen is de marge echter minimaal. Uit verloor Sliedrecht met 3-2; thuis werd er met 3-2 gewonnen. Dat belooft dus nog wat. Op zich is het overigens wel jammer dat de Nevobo voor een dubbele wedstrijd kiest bij de halve finales in de Beker. Daarmee verklein je de kans op een stunt, wat nou juist de sjeu is van een bekertoernooi.

Hoe dan ook, zal dat aan de inzet van de mannen van hoofdcoach Martijn van Goeverden niets afdoen. Op zaterdag vanaf 20:00 uur in De Basis en op zondag wordt er om 16:30 uur ‘afgetrapt’ voor de return in het idyllische Sint Odiliënberg, op slechts 151 kilometers van de Baggerhoofdstad van Nederland.

De Limax’ers hebben dan de beschikking over een ‘mannetje meer’; waarbij het verkleinwoord eigenlijk geen recht doet aan de feitelijke situatie. Een weekje geleden werd bekend dat de 2,14 meter lange middenspeler Wiebe Korenblek per direct aan de selectie is toegevoegd. Hij is de rest van het seizoen uitgeleend aan de Limburgers omdat hij bij het Duitse SWD Powervolleys Düren maar weinig speeltijd krijgt. Of hij dit weekend aan spelen toekomt? Geen idee, maar het zou wel leuk zijn voor onze Jacob Krijnsen. Kan hij (2,07 meter) eindelijk eens op niveau converseren aan het net met zijn opponent.

Het belooft een spektakel van jewelste te worden zaterdag. Gaat het Heren 1 lukken om een goede uitgangspositie voor de zondag te creëren? Maak het live mee in De Basis, waar het de hele dag genieten is van de halve finales in de Regiobeker Zuid; met maar liefst vijf Sliedrecht Sport-teams die in actie komen. Vanaf 17:15 uur is er dan ook nog Dames 2, dat het in de Topdivisie opneemt tegen de nummer 3: Pegasus.


Terug naar nieuws overzicht


Business Club